Лидс - Дерби

Лидс со големи проблеми во одбраната, ќе отсуствуваат Јансон (о. 19/2) и Тејлор (о. 22/0), а неизвесен е и Купер (о. 8/0).

Дерби исто така со проблеми во одбраната, ќе отсуствуваат Батерфилд (о. 24/0), Олсон (о. 13/0), Кристи (о. 16/1), Лов (о. 6/0), Форсајт (о. 3/1) и Блекман (с. 7/1), а неизвесен е и Анја (с. 13/1).

Лидс победува без примен гол на последните 4 натпревари на домашен терен во Чемпионшип.

Лидс игра со 0-2 гола на 7 од последните 9 првенствени натпревари на домашен терен.

Дерби од друга страна има само 2 порази на последните 10 натпревари на гостински терен.

Лидс има само 1 победа на последните 7 меѓусебни средби на домашен терен против екипата на Дерби (4 победи на Дерби).

Со оглед на отсуствата во одбраната и кај 2-те екипи, како и со оглед на традицијата што ја имаат во меѓусебните дуели, можеме да заклучиме дека ќе има голови, т.е. Лидс нема да ја продолжи серијата на победи без примен гол на денешниот натпревар.

СПОРТФРЕШ ТИП: 3+

(Wicked)

Објавено на :
13 / Jan / 2017
icon Спортфреш Тип
icon

17:00   Марсеј - Рен      1Х&0-3

Вкупен коефициент: 1.65
x
icon Спортфреш Изненадување
icon

18:00   Закакиу - Ермис      1

Вкупен коефициент: 6.10
x
icon Спортфреш Комбо
icon

06.11.2016

15:00   Хелсинборг - Јончепинг   1

18:00   Стабаек - Старт               1

Вкупен коефициент: 2.25
x
icon icon inside

Спортфреш тип

icon icon inside

Спортфреш комбо

icon inside

Спортфреш изненадување