Орлеанс - Брест

Орлеанс без првиот голман Сисоко (повикан за национална селекција), Безоин (с. 14/1) Хоула (с. 10/0) и Делклос (с. 8/1).

Брест без 2 најстандардни играчи на тимот, ќе отсуствуваат Кастан (о. 19/0) и Маупај (н. 19/10).

Орлеанс имаат само 1 победа на последните 12 натпревари во првенството.

Орлеанс се последни на табелата, но имаат само 2 порази на последните 9 првенствени натпревари на домашен терен.

Првиот дел од сезоната го завршија без да постигнат гол на 3 од последните 4 натпревари, па од тие причини дојде до големи промени во екипата на почетокот од 2017 година, т.е. имаат нов тренер, а има промени и во администрацијата на клубот.

Моментално во екипата постои мало преструктуирање затоа што екипата нема средства за нови играчи, па така неколку ги постави на трансфер листа со намера да се соберат пари за нови поквалитетни играчи.

После серија од 3 нерешени средби на гостински терен, Брест моментално е во серија од 6 натпревари на гости на кои нема забележано нерешен резултат (5 победи и на 4 од нив не прима гол).

Последните 2 сезони овие 2 екипи изиграле 3 натпревари, по 1 победа на 2-те екипи и 1 нерешена средба.

Се на се кога ќе се собере, паузата на првенството од скоро 1 месец, отсуството на 2 битни играчи кај Брест, како и тоа што подолг период се без нерешен резултат на гостински терен, без разлика што играат првиот и последниот, натпреварот мириса на нерешено.

СПОРТФРЕШ ТИП: Х

(Wicked)

Објавено на :
13 / Jan / 2017
icon Спортфреш Тип
icon

17:00   Марсеј - Рен      1Х&0-3

Вкупен коефициент: 1.65
x
icon Спортфреш Изненадување
icon

18:00   Закакиу - Ермис      1

Вкупен коефициент: 6.10
x
icon Спортфреш Комбо
icon

06.11.2016

15:00   Хелсинборг - Јончепинг   1

18:00   Стабаек - Старт               1

Вкупен коефициент: 2.25
x
icon icon inside

Спортфреш тип

icon icon inside

Спортфреш комбо

icon inside

Спортфреш изненадување